Те, що потрібно в роддом!

Вагітність це та пора, коли мамуся виношуючи свого малюка під серцем щодня готується до його появи. Коли добігає термін в 9 місяців або 39 тижнів кожна мамуся повинна мати напоготові речі в пологовий будинок. Інтернет магазин Сухий малюк пропонує Вам основний список речей в пологовий будинок, нічого лишнього, тільки необхідне!

Тож що необхідно взяти в родом, а що не варто, деталізований опис під одноіменною назвою «Те, що потрібно в родом!»

Як правило задаватися питання збору речей в пологовий будинок необхідно за місяць до планової дати вагітності, проте лишнім не буде подбати про це заздалегідь.

В незалежності який пологовий будинок Ви оберете, правило в усіх єдине – мінімальна кількість речей з собою на пологах. Тому пропонуємо поділити умовно усі Ваші речі на 4 пакети, а у випадках партнерських пологів звісно варто додати пакет з речами для татуся:

  1. Пакет речей «На пологи для мамусі»
  2. Пакет речей «На пологи для татуся»
  3. Пакет речей «На пологи для малюка»
  4. Пакет речей «На перебування малюку»
  5. Пакет речей «На перебування мамусі»

Пам’ятайте, в родзалі Вам потрібно буде швидко шукати потрібні речі, тому варто відокремлювати свої речі від дитячих, щоб не порпатися в купі пелюшок і підгузок.

Дорогі мамусі, найголовніше спершу спакувати усі документи, паспорт з копією та обмінну карту з усіма аналізами, це речі №1.

Одноразові пеленки для себе пропонуємо обирати розміром не менші 60*90см., для фіксації на матрасі рекомендуємо також з крильцями пеленки розміром 90*170см. Детальніше про види та розміри можете ознайомитися за посиланням.

Серветки для обличчя та паперові рушники будуть Вам та лікарю необхідні для гігієнічних процедур. 

Пакет на пологи для матусі

З речами на пологи для татуся все значно простіше, головне подбати про документи, паспорт та флюографія обов’язкові. Чистий домашній одяг татусеві необхідний буде для гігієни та зручності, так як в пологовому будинку досить тепло.

Пакет на пологи для татуся

Пакет на пологи для малюка повинен складатися в першу чергу з підгузок, адже це зручно і комфортно як малюку так і мамусі. 

Одяг для новонародженого обирайте по принципу орієнтування на вагу, для малюків до 3кг. це 52 розмір, від 3кг. - 56 розмір. В магазинах часто продаються вже готові комплекти одягу для новонароджених, перевірте наявність шапочка, двох пар шкарпеток та рукавичок.

Пелюшки необхідні для витирання новонародженого та обвивання, рекомендовано тонких - 3шт. та теплих -3шт.

Ковдру та підодіяльник обирайте відповідного розміру, дитячі. Ковдрочку можете замінити великим махровим рушником або покривалом для дитини.

Пакет на пологи для малюка

Пакет на перебування матусі

Для себе нічні сорочки вибирайте з доступом до грудей та не забудьте про штани, чи шорти для зручності і не скованості рухів.

Спідня білизна повинна бути з натуральних тканин. В тому числі і бюстгальтер для годування.

Прокладки для грудей, так звані лактаційні прокладки під час грудного вигодовування дуже будуть в пригоді Вам, тому сміло обирайте більше упакування, більш економне.

Крем для сосків використовуйте відразу, ще перед першим прикладанням малюка, для профілактики появи травм сосків.

До перелічених на слайді засобів особистої гігієни можете додати вологі серветки та звісно декоративну косметику, якщо користуєтеся.

Для малюка на перебування в роддомі достатньо однієї упаковки підгузок найменшого розміру New Born для новонароджених, а це памперси для дітей вагою від 2 до 5 кг., повірте більше ніж одну упаковку розміру 1 не варто брати, адже діти швидко набирають вагу, цілком ймовірно, що за два тижні Ваш малюк підросте вже до розміру 2, а це вже від 3 до 6 кг., різниця між розмірами лише в один кілограм, проте об’єм та поглинання вологи більший. 

Пакет на перебування малюка в пологовому будинку

Вологі серветки для малюків необхідні для підмивання після кожної зміни підгузника. У більшості пологових будинків забороняють підмивати дитину водою, саме тому вологі серветки будуть незамінні у таких гігієнічних процедурах.

Пелюшки теж будуть в пригоді, достатньо промокнути після підмивання тоненькою пелюшкою. Під час оглядів малюка чи гігієнічних процедурах застеляйте пелюшкою стіл пеленальний чи ліжечко.

З косметичних засобів для малюків буде в пригоді присипка, олійка та пеленальний крем для немовлят, при подразненнях чи сухості шкіри, також для профілактики запрілостей у немовлят. Яким саме засобом користуватися в той чи інший момент вам підскаже лікар, не хвилюйтеся!

Комплекти дитячого одягу беріть в розрахунку один набір на один день, орієнтовано 3-4 комплекти в родом. Готуючи пакети одягу в родом увесь дитячий одяг потрібно випрати гіпоалергенними дитячими засобами на основі мила Bobini Baby, Arile Sensitive, Ariel Baby та випрасувати для дезінфекції.

Дорогі мамусі, обираючи засоби для прання дитячих речей уважно читайте складники. Те що написано на етикетці «Дитячий» не означає, що засіб не містить синтетичних речовин.

На превеликий жаль, в Україні немає чітких вимог до викладення на етикетці повної та достовірної інформації про товар і його якісні властивості, саме тому багато виробників спекулюють цим та не зазначають наявність великої кількості ПАР, фосфатів, називаючи засіб «Дитячим» тим самим вводячи покупців в оману.

До прикладу відома усім марка дитячих порошків «Ушастий нянь» за даними досліджень ДП «Укрметртестстандарт» в рази перевищує допустимі норми синтетичних компонентів. «Ушастий нянь» містить високу концентрацію фосфатів 9,2% з допустимих 0,5%, та вміст аніонних та неіонних поверхнево активних речовин перевищеє 5%, хоча на етикетці зазначається кількість в менше 5%. ПАР порушують імунну систему, провокують появу алергії, дерматитів, можуть підвищувати рівень холестерину.

Фосфати та інші фосфоровмісні сполуки знижують бар'єрну функцію шкіри та сприяють проникненню поверхнево-активних речовин у кров. Адже одяг весь час дотикається зі шкірою, фосфати можуть загострювати хронічні хвороби та викликати нові.

Уникайте використання для своїх малюків пральних засобів з яскраво виражений ароматом, адже вони ще такі крихітні, і мама для них захист №1.

 

Легких родів Вам! Здоровеньких діточок та чудового самопочуття!

З любов’ю до дітей,

З повагою до Вас,

ІМ «Сухий малюк»!